Η “κακιά γυναίκα”, ο “γλείφτης” και οι… “ΠΑΟΚτζήδες”!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ βρέθηκαν πριν λίγες μέρες στην καρδιά της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες πριν μεταβούν στην μεσαιωνική Μπρύζ για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας τους με την τοπική ομάδα. Το πέρασμα τους ωστόσο από την Βελγική πρωτεύουσα προκάλεσε κυριολεκτικά και μεταφορικά θόρυβο, αφού τα συνθήματα των χιλιάδων οργανωμένων οπαδών δεν ήταν αμιγώς «ποδοσφαιρικά», αλλά προχώρησαν σε συνθήματα-υβρεολόγιο με κύριο στόχο το εθνικό μας κοινοβούλιο και τον έλληνα πρωθυπουργό.

Καταρχήν άκομψο, καταδικαστέο και επιβλαβές, ειδικά σε μια περίοδο που ευρωπαίοι εισαγγελείς ερευνούν υποθέσεις ύποπτες για εθνικά μας ζητήματα και όταν υπήρξαν πρόσφατα καταγγελίες εκατοντάδων ευρωβουλευτών για ζητήματα λειτουργίας του «κράτους δικαίου» και λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά με τέτοιου είδους ενέργειες και μάλιστα έξω από το Ευρωκοινοβούλιο. Άλλωστε να καθυβρίζουν το εθνικό μας κοινοβούλιο πολίτες της χώρας μάλλον σαν «αυτομαστίγωμα» ακούγεται γιατί οι ίδιοι με την ψήφο τους το διαμόρφωσαν και ο πρωθυπουργός εξελέγη με ένα ηχηρό 41%, ενώ ήδη είχαν προκύψει τα Τέμπη, οι παρακολουθήσεις και λοιπά σκάνδαλα!

Την ίδια ακριβώς ώρα που αυτοεξευτελιζόμασταν στις πλατείες των Βρυξελλών και της Μπρύζ, στο εθνικό μας κοινοβούλιο εκτυλισσόταν ένας ιδιότυπος «χουλιγκανισμός» που θα τον ζήλευαν ακόμα και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ! Ο «συνήθης ύποπτος» νυν υπουργός Υγείας, ο οποίος πριν λίγες μέρες είχε δηλώσει από τηλεοράσεως ότι «μειονέκτημά του είναι η «ακράτεια λόγου» -μόνο που συνήθως η «ακράτεια» φέρνει και έντονη δυσοσμία, λέω εγώ- με το γνωστό μελιτζανί χρώμα στο πρόσωπό του όταν οργίζεται και σχεδόν σε κατάσταση παροξυσμού κατηγόρησε αρχηγό πολιτικού κόμματος με το εκπληκτικό(!!!) επιχείρημα: «Είσαι κακιά γυναίκα»!!!

Να, λοιπόν που περάσαμε σε άλλη σφαίρα κοινοβουλευτικής διάγνωσης χαρακτήρων. Δεν ξέρω αν είναι πραγματικά τραγικό ή μήπως είναι το απολύτως κωμικό μέλος Κοινοβουλίου αλλά και εκπρόσωπος εκτελεστικής εξουσίας να αποκαλεί συνάδελφό του «κακιά γυναίκα»! Μιλάμε για επιστροφή του κοινοβουλευτισμού σε εποχές «πεδινών-ορεινών»!

Στην ίδια συζήτηση στρεφόμενος με το ίδιο παραμορφωμένο μελιτζανί πρόσωπο οργίλο σταθερά σε έτερο αρχηγό κόμματος και παλαιό «πολιτικό» φίλο και συνεργάτη, όπου μετά τα «ώπα ρε» και «μη μου κουνάς το δάχτυλο, σε ξέρω», ο υπουργός Υγείας εισέπραξε έναν καθόλου κολακευτικό χαρακτηρισμό και μάλιστα εντός του εθνικού κοινοβουλίου ως «γλείφτη του συστήματος»!

Δεν ξέρω αν εκείνη την ώρα παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση μαθητές σχολείων και συνέδεσαν τις εικόνες εντός κοινοβουλίου με τις εγκυκλίους του Πιερρακάκη περί «bullying», καθώς μετά τη θεωρία θα έβλεπαν και την «πρακτική» και μάλιστα  εντός εθνικού κοινοβουλίου!

Φαντάζομαι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να μην πρόλαβαν να δουν τα στιγμιότυπα της συνεδρίασης με την «κακιά γυναίκα» τους «γλείφτες», τους «ώπα ρε» γιατί ίσως τα συνθήματα να ακούγονταν και στο αεροπλάνο…Απλά η εικόνα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας όπως την κατάντησαν οι επιλογές μας είναι οικτρή και προσβλητική για την νοημοσύνη και την όποια αισθητική μας έχει απομείνει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί